23948sdkhjf

Ny chef för förädlat hos Setra

Setra samlar sin förädlingsverksamhet i nya affärsområdet Byggprodukter & Byggsystem. Nils Clausén, i dag ansvarig för Plusshus, blir chef.
Förädlade träprodukter för byggande och boende läggs i ett nytt affärsområde hos Setra. Det kommer att kallas Byggprodukter & Byggsystem. Det nya affärsområdet bildas genom att slå samman verksamheten inom dotterbolaget Plusshus med nuvarande affärsområde Förädlade Trävaror.

– Ökad förädlingsgrad är en del av vår framtida strategiska inriktning och den förändring vi nu genomför skapar förutsättning för att tillvarata och utveckla nyttan av vår samlade kompetens inom byggande och boende. Setra ska erbjuda kundnytta genom att vara den mest effektiva leverantören i hela värdekedjan från sågade och hyvlade träprodukter till prefabricerade bostäder, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande från Setra.

Det nya affärsområdet omfattar allt från byggprodukter - limträ, massiva trägolv, paneler etcetera - till industriella byggsystem i trä. Produktion sker vid förädlingsenheterna i Skutskär, Valbo och Långshyttan samt vid husfabrikerna i Kristinehamn och Skellefteå. Det sammanslagna affärsområdet Byggprodukter & Byggsystem kommer att omsätta cirka 700 miljoner kronor och ha 185 medarbetare.

Till chef för det nya affärsområdet Byggprodukter & Byggsystem utses Nils Clausén, idag ansvarig för verksamheten inom Plusshus.

En annan förändring är att försäljningen av bioprodukter som flis, spån och bark blir en så kallad koncernfunktion. Området svarar för omkring 15 procent av Setras omsättning och utgör en viktig del av koncernens totala kunderbjudande. Detta faktum, tillsammans med råvaruinköpens betydelse för Setras totalaffär, är bakgrunden till att Bioprodukter & Råvara som tidigare legat inom affärsområde Sågade Trävaror nu alltså blir en koncernfunktion.Till chef för Bioprodukter & Råvara utses Klas Flygare. Han ansvarar i dag för affärsområde Sågade Trävaror. Nils Clausén och Klas Flygare kommer att ingå i Setras koncernledning.

Johan Johannesson, idag chef för affärsområde Förädlade Trävaror, kommer att lämna Setra i samband med organisationsförändringen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062