23948sdkhjf

Snart dags för möbelmässan i Stockholm!

I morgon, den 5 februari, slås portarna upp till Stockholm Furniture & Light Fair. Cirka 730 utställare från 30 länder samlas under mässans tak.
Cirka 40 000 inköpare, designer, arkitekter och journalister väntas komma till Stockholm Furniture & Light Fair (5-9 februari) i Älvsjö.

Av de 730 utställarna kommer 300 från utlandet. Danmark utmärker som största utländska utställarnation med 87 utställare. Norge har 37 på plats och Finland 32.

En av mässans höjdpunkter är Guest of Honour, en internationellt erkänd designer som bjuds in för att skapa en lounge på Stockholmsmässans entrétorg. 2014 har uppdraget gått till den danskitalienska designduon GamFratesi.

En annan höjdpunkt är Greenhouse, där nya talanger får chansen att visa upp sina prototyper och träffa möbel- och belysningstillverkare.

Under mässan arrangeras en rad temautställningar. Exempelvis "1 2 TREE". Där visas trä i alla slags former och funktioner. Ett urval nutida skandinaviska formgivare och arkitekter har bjudits in för att gestalta den eviga relationen mellan människa och träd. Här blandas högt och lågt, spånplattor med ädelträ, det prövade med det oprövade.

Pure classics, Secret garden, Natural elements och Aqua marine - möbelmässan har tagit fram inredningstrenderna för år 2014 och 2015 tillsammans med designern och trendexperten Jan Rundgren. Trenderna kommer också att presenteras i en möbel- och i en belysningsutställning.

På mässan i Älvsjö visas även japanska material och metoder för möbeltillverkning som inte tidigare visats i Sverige i utställningen "Material attraction - Scandinavia likes Japan". Den produceras av Materialbiblioteket i samarbete med japanske designern Naoto Nakamura.

Nytt för i år är även ett område för nordiska etablerade designer – Twelve. På ett och samma ställe kommer tolv designer att visa sina produkter och vad som är typiskt just för deras formspråk och idévärld.

Under mässdagarna pågår en rad seminarer. En resa genom den svenska stolshistorien, 1899-2013, ges av Dan Gordan.

Framstående formgivare pratar om sina produkter under temat "Behind the product".

TMF presenterar Möbelfakta för upphandlare i ett särskilt seminarium.

En inblick i färgtrender ges och under mässdagarna presenteras vinnaren av Green Furniture Award. Detta är bara ett axplock. För information om ytterligare seminarier/utställningar samt tid och plats, se www.stockholmfurniturelightfair.se

Parallellt med mässan pågår Stockholm Designweek. På hemsidan www.stockholmdesignweek.com presenteras vilka showroom i stan som håller öppet. Där listas även vilka event som äger rum, dag för dag, mellan den 3 och 9 februari.

NTT/woodnet bevakar mässan genom att twittra, nyhetsrapportera och ha utförligare reportage i tidningen. Häng med!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078