23948sdkhjf

Vårgårdahus bygger ny fabrik

Vårgårdahus bygger en ny fabrik i anslutning till den befintliga anläggningen i Vårgårda. När den står klar har företaget kapacitet att bygga dubbelt så många småhus som i dag.
Den nya husfabriken är en investering på cirka 25 miljoner kronor. Ägare och styrelsen är överens om satsningen.

– Vi har en orderstock som är bättre än någonsin. Det är bokat i fabriken fram till och med april nästa år, säger Vårgårdahus vd Per-Erik Bonander i ett pressmeddelande.
Den nya fabriken, som också kommer att omfatta en del kontorsutrymmen, blir på cirka 3 600 kvadratmeter, något större än den fabrik som företaget har i dag.

Genom en samlad produktion vill företaget göra produktionen rationell och effektiv. Kunderna finns i första hand i Mälardalen och Stockholm.
– Men vi har en stark ställning även i Västsverige och bygger en del i exempelvis Herrljunga, Vårgårda, Alingsås och Fristad, säger Per-Erik Bonander.

Under 2013 har företaget producerat 100 hus och sålt 140. Man har som mål att komma upp i cirka 210 hus år 2016. I dag är man 26 anställda, men om det går så bra som man hoppas skulle personalen i Vårgårda behöva successivt fördubblas de kommande åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064