23948sdkhjf

Ny bygghandel i Alingsås

Derome Byggvaror blir ny ägare till Karamellpojkarnas gamla konfektfabrik i Alingsås. Fastigheten skall anpassas till bygghandel och beräknas öppna under juni i år.
Derome Byggvaror är en av Västsveriges starkast växande bygghandelskedjor och kommer i och med etableringen i Alingsås att ha elva anläggningar fördelade inom Halland, Storgöteborg och Sjuhärad.

– Vi har för avsikt att växa i Västsverige och för yrkesbyggare i Alingsås med omnejd betyder etableringen ett alternativ för inköp, med ett sortiment och service som till hundra procent är anpassat till den professionella hantverkarens behov, säger Carl-Tore Bengtsson, VD för Derome Byggvaror & Träteknik.

Konceptet för Deromes bygghandel bygger enligt företaget på närhet till kunden och byggarbetsplatsen, något som också har legat bakom etableringen i Alingsås.

– Som del av träindustrikoncernen Derome arbetar vi även aktivt med att kunna erbjuda lokala trävaror. Timmer köps upp från området och genom bygghandeln förs skogsvaran tillbaka till Alingsås, säger Carl-Tore Bengtsson.

Den drygt 8 000 kvadratmeter stora fastigheten kommer att byggas om under våren. Drygt halva ytan skall inhysa en fullsorterad Derome bygg- och järnhandel inklusive lager. Resterande lokaler skall hyras ut till företag inriktade på kompletterande verksamheter inom byggindustrin.

– Avsikten är att kunna erbjuda ett attraktivt byggcentrum inriktad på de produkter och tjänster som en byggare behöver, förklarar Carl-Tore Bengtsson.

Inför uppstarten av den nya bygghandeln i Alingsås beräknar Derome att anställa 10-12 personer på plats. Det handlar framförallt om säljare, takstolskonstruktörer, gårdssäljare/lagerarbetare, järnhandelspersonal, butikschef och chaufförer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062