23948sdkhjf

Södra höjer timmerpriser och delar ut 281 miljoner

Södra höjer nu priserna på både löv- och barrtimmer. Skälet är att man sågar allt mer i sina sågverk, bland annat vid Värö, och att man därför vill stimulera avverkning.
Södra höjer priserna på barr med 30-50 kronor per kubikmeter och för sågbart lövvirke med 25-100 kronor per kubikmeter. De lägre prishöjningarna gäller för gran och klentimmer respektive björk.

I ett pressmeddelande betecknar Södra erbjudandet till skogsägarna som ”historiskt sett mycket starkt”. Man ser en fortsatt ökad förbrukning av timmer vid sina sågverk, och vill därför stimulera till en tidig kontraktering.

Vid företagets stämma i Kalmar beslutades om vinstutdelning till medlemmarna på 281 miljoner kronor. Stämman tog även beslutet att ge Christer Segersteen fortsatt förtroende som ordförande.

Vid stämman deltog enligt Södras pressmeddelande cirka 300 personer, som bland annat fick vara med om framtidssamtal med medverkan av författaren och biologen Stefan Edman och Södras ledning. Samtalen behandlade "Södras framtid och skogens roll och möjligheter i det biobaserade samhället". Stämman behandlade även 15 motioner, bland annat om utveckling av affärsformer för virkeshandel och avsättning för lövvirke och sågtimmer från nya trädslag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.309