23948sdkhjf

Bostadshus i trä blev Årets Stockholmsbyggnad

Det blev ett flerbostadshus i trä byggt av Moelven som tog hem tävlingen Årets Stockholmsbyggnad. Huset finns i närförorten Årsta.
Skagershuset i Årsta fick 590 av 3 000 röster. Flerbostadshuset har ritats av OWC Arkitekter för Åke Sundvall Byggnads AB.
Juryn skriver i sin motivering: ”Med levande fasader av cederträ, hög detaljering och vacker skala visar bostadshuset hur en vacker stadsdel kan bli ännu bättre med nya samspel mellan det som är nytt och det som funnits där länge.”
Träbyggnaden har tillverkats av Moelven Byggmodul. Fasaden i cederträ har gjorts av Moelven Wood. Den består av tre olika typer av panelprofiler och bredder från 93 millimeter upp till 193 millimeter. Projektsäljare Peter Johnson berättade tidigare i våras att Moelven var först med en SP Fire 105 brandklassad träfasad utan ytbehandling
Valet av vinnare gladde Trä- och möbelföretagen.
- En jättefin byggnad som lyfter fram vackert ytbehandlat trä. Viktigare att belysa är att detta hus är industriellt tillverkat. Hela huset har tillverkats av företaget Moelven i fabrik, för nyckelfärdig leverans. Enkelt, snyggt och kvalitetssäkrat, kommenterar Gustaf Edgren, branschutveckling trähus.
Tävlingen är årligen återkommande och ger möjlighet rösta fram stora som små byggnader i Stockholms stad: bostadshus, villor, kontor eller köpcentrum, inne i city likväl som i ytterstaden. Tio finalister gallrades fram av en jury.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109