23948sdkhjf

Prestigefyllt designpris till Fiskarhedenvillan

Tind, ett designsamarbete mellan Fiskarhedenvillan och Claesson Koivisto Rune, har utsetts som vinnare vid Red Dot Design Award 2014.
Fiskarhedenvillans huskollektion Tind har nyligen utsetts till vinnare i kategorin ”produktdesign” vid Red Dot Design Award 2014.
Det var inför Fiskarhedenvillans 20-årsjubilum förra året som man ville göra något extra. Då inleddes samarbetet med arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune. Uppdraget var att tolka en modern, nordisk villa.
Prisbelönta Tind finns i tre storlekar: i ett plan på 135 kvadratmeter, i ett och ett halvt plan på totalt 181 kvadratmeter och som sluttningshus på 289 kvadratmeter. Priset är lägre än för hus med motsvarande "världsledande arkitektur", uppger tillverkaren.
Red Dot Design Award är en av de mest prestigefyllda internationella priserna. I år tog juryn emot ett rekordstort antal bidrag, totalt 4 815. Dessa kom från designers, arkitekter och företag från 53 länder inom allt ifrån mode och accessoarer till byggprojekt, fordon, elektronik och möbler.
Prisutdelningen kommer att hållas på en gala i Essen, Tyskland den 7 juli. Samtliga vinnande bidrag ställs ut på Red Dot Design Museum i Essen från den 8 juli fram till den 3 augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062