23948sdkhjf

NTT satsar på träbyggande

I sommar och i höst kommer trähusbyggandet i Sverige att få ytterligare kunskapsstöd och inspiration, via två event där kunskapsöverföring och kontaktskapande dominerar. Den 25 juni genomförs Trähusdagen i Båstad, och den 1 oktober är det dags för kunskapsdagen ”Stora trähus” i Stockholm.
Trähusbyggandet har varit föremål för både forskning, politisk lobbying och regionala satsningar det senaste året. Forskningen har handlat om teknikfrågor som fuktsäkerhet, brandsäkerhet och akustikfrågor. Mycket arbete har också lagts ner på att förklara fördelarna med träets miljömässiga fördelar och möjligheterna att bygga större hus helt i trä.

Nu genomför NTT och Mentor Communications flera event i samarbete med bland annat SP Trä, TMF och Svenskt trä. Medverkar gör forskare från en rad projekt, som Woodbuild och Smart Housing Småland, samt företag som berättar om egna erfarenheter.

Helt rätt i tiden

– Tiden känns helt rätt för att arrangera en kunskapsdag, konstaterar Svenskt Trä:s direktör Mikael Eliasson. Det känns som att vi nu har fått fram kunskaper som gör att vi kan svara på de frågor som funnits kvar om träbyggande, speciellt vad gäller flerfamiljshus. Projekt som Woodbuild, Akulite och utredningar av brandsäkerheten gör att byggandet av större trähus borde kunna ta fart om vi kan sprida denna kunskap till byggföretag, byggingenjörer, arkitekter med flera som arbetar inom byggområdet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081