23948sdkhjf

Föreläggande blev lyft för arbetsmiljö och produktion

Arbetsmiljöverket gav Martinsons ett föreläggande om bristande säkerhet vid anläggningen i Kroksjön för tre år sedan. Då startades ett förbättringsarbete som resulterade både i bättre arbetsmiljö och högre produktion.
– Vi tänkte inte bara på säkerheten utan tog ett helhetsgrepp på anläggningen. Vi lät medarbetarna vara delaktiga i arbetet och jobbade med ergonomi, arbetsmiljö och produktionsförbättringar, berättar Jens Wikström, platschef på anläggningen i Kroksjön, i ett pressmeddelande.
I den första etappen uppdaterade man säkerheten på en klyvlinje och gick sedan vidare till en hyvellinje där man satte fokus på att förbättra produktionen parallellt med säkerhetsarbetet. Resultatet blev en ökning av produktionen med hela 20 procent på hyvlerilinjen. Ett resultat som upprepades då man i etapp tre tog sig an även den andra hyvlerilinjen och förutom säkerheten även uppdaterade layouten.
– Nyligen har vi avslutat etapp fyra där vi åtgärdat brister i en skarvlinje genom att helt enkelt byta ut den mot en annan. Där hade vi inget föreläggande men det fanns stora brister på den anläggningen också, säger Jens Wikström.
Martinsons förbättringsarbete har även lett till en mer ergonomisk och ordnad anläggning. Och när Arbetsmiljöverket gjorde en ny inspektion för ett antal månader sedan, hävdes alla förelägganden.
– De tyckte vi hade gjort ett riktigt bra jobb. Vi själva är otroligt nöjda med att anläggningen blivit så mycket bättre på så många sätt, säger Jens Wikström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063