23948sdkhjf

Setras såg i Malå måste sänka bullernivån

Länsstyrelsen i Västerbotten har ålagt Setras sågverk i Malå att sänka bullernivån. En dom i Mark- och miljööverdomstolen ger två års tidsfrist.
Setra var inte överens om den föreskrivna bullernivå som Länsstyrelsen krävde och saken fick rättslig prövning.

– Vi har ju ett tillstånd och i det finns gränser för hur hög bullernivån får vara, När det gäller dessa hade vi, och har ännu, en annan uppfattning än Länsstyrelsen, säger platschefen Rickard Westerberg.

Ärendet gick till mark- och miljödomstolen vid Umeå tingsrätts som gav tidsfrist till första maj i år. Setra överklagades och ärendet gick vidare till mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt. De gav en frist fram till 2017 för att åtgärda bullret. Vi kommer att jobba med ett antal åtgärder som vi bedömer sänker nivån. Därför finns nu en lista över förbättringar som vi tagit på oss att utföra, säger Westerberg.

– Länsstyrelsen inledde granskingen på eget initiativ, men under resans gång har även en närboende anslutit sig till klagomålet, i övrigt är det inga Malåbor, som hört av sig, säger Rickard Westerberg.

Han berättar att de arbetat fortlöpande med bullret, precis som alla sågverk måste göra om de ligger nära bebyggelse.

Nu ska vi göra ännu mer, och med den nya tidsfristen kan det göras med rimliga kostnader. Framför allt är det timmersorteringen som väsnas, men vi ser även över fläktar och annat, säger Rickard Westerberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063