23948sdkhjf

TMF arrangerade bostadspolitisk debatt

Fler små bostäder är en viktig del av lösningen på bostadskrisen. Många människor är beredda att leva trångt för att få bo i storstaden. Men även attraktiva boenden i glesbygden kan ge viktiga bidrag. Det blev några av slutsatserna från den bostadspolitiska debatt som TMF arrangerade i veckan.
Egentligen var debatten menad att ge synpunkter på det förslag om stöd till bosparande som TMF skrivit tillsammans med HSB, Villaägarna och Riksbyggen. Åtgärder som ökar sparandet fick genomgående stöd både av politiker och medverkande experter, även om det aktuella förslaget av många ansågs kräva en del ytterligare arbete. Moderatorn Anders Lago, ordförande i HSB, betonade också att förslaget skulle ses som ett av många nödvändiga förslag för att få fart på bostadsbyggandet.

Men eftersom det är val om tre månader så blev diskussionen förstås bredare än så. Anna Felländer, chefsekonom vid Swedbank, betonade flera gånger att man måste lyssna på unga bostadssökande och bygga efterfrågade bostäder.

– Unga är beredda att tränga ihop sig för att få bo i storstäderna. Minimilägenheter, hyresrätter och bostäder som är lämpliga att dela är efterfrågade, menade Anna Felländer, som också pekade på bostadsbristen som det överlägset största tillväxthotet. Enbart i Stockholm beräknas den kosta minst 20 miljarder om året genom att människor hindras från att flytta dit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095