23948sdkhjf

Skräddarsydd träutbildning i full gång!

Den första TRÄinee-utbildningen är nu i full gång. Tio deltagare, som har matchats mot var sitt fadderföretag, har påbörjat en 26 veckors utbildning.
Träcentrum har i samarbete med Arbetsförmedlingen och tio fadderföretag startat en unik utbildning som kallas TRÄinee.

Elever är ungdomar mellan 18-25 år, alla med en avslutad gymnasieutbildning. Tanken är att de under 26 veckor ska få såväl teoretisk som praktisk utbildning, som är anpassad efter fadderföretagens behov av kompetens. Målet är att de ska erbjudas en anställning på sitt fadderföretag vid utbildningstidens slut.

En av deltagarna i utbildningen är Avesta Haghshenas som precis har startat sin praktik hos företaget KABE i Tenhult. Avesta säger om utbildningen:

- Den är intressant och lärorik. Vi har bra och kunniga lärare, och det är extra roligt att gå i en grupp där åldern varit ganska lika. Praktiken är bra och jag lär mig nya saker hela tiden. Det är kul också att känna att man har användning av vad man tidigare lärt sig i utbildningen. Jag har redan rekommenderat den här utbildningen till andra som jag känner, säger han i ett pressmeddelande från Träcentrum Nässjö.

Albin Skoglund går också TRÄinee-utbildningen i Träcentrums regi och gör sin praktik på företaget NorDan i Kvillsfors. Albin säger:

- Utbildningen är mycket givande både praktiskt och teoretiskt. Man får en förståelse för början i produktionen till den färdiga slutprodukten. Det är också bra att få veta vilka regler och säkerhetstänk som finns kring produktion. Utbildningsupplägget är mycket bra. Skola i kombination med verklig produktion ger störst förståelse. Jag har fått kunskaper i träbearbetning, skyddsföreskrifter, kvalitetstänkande, materialkunskap och materialets egenskaper samt vikten av att vara en bra arbetskollega.

Crister Kjell, som är platschef på NorDan i Kvillsfors, säger att han tycker utbildningen har ett mycket bra upplägg.

Nästa TRÄinee-utbildning startar till hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094