23948sdkhjf

Internationellt prestigepris till Sveaskog

Sveaskog belönas med det internationellt prestigefyllda priset Forestry SAG Award (Special Achivements in GIS) för IT-lösningen Skogsvårdsportalen. Inget svenskt skogsföretag har tidigare fått priset, som delas ut den 16 juli i San Diego, USA.


- Sveaskog har fått detta pris eftersom man med Skogsvårdsportalen skapat stora värden både för sin egen organisation och för entreprenörer. Skogsvårdsportalen är en innovativ lösning på ett komplext problem, säger Jack Dangermond, Esris grundare och vd, i ett pressmeddelande från Sveaskog.

Det övergripande syftet med projektet är att digitalisera skogsvårdsinsatserna vilket sparar mycket tid både för egen personal och för entreprenörer. Dessutom blir det betydligt bättre ordning och reda.

- Den stora fördelen är att vi kommer ifrån allt pappersarbete, med allt vad det innebär. Skogsvårdsportalen ger oss överblick och trygghet och gör att vi kan effektivisera vår skogsvård, säger Herman Sundqvist, skogschef på Sveaskog.

Skogsvårdsportalen byggdes av IT-konsulten Imano på Esris plattform under åren 2012-2013 med implementering år 2014 och har skapat en kontroll över hela kedjan av skogsvårdstjänster, till exempel hyggesrensning, markberedning, sådd, plantering och röjning. Det utförs årligen skogsvårdstjänster på 15 000 objekt på Sveaskogs marker – från norr till söder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062