23948sdkhjf

Modul till Almedalen

En nyskapande bostadsmodul blir centrum för bostadspolitisk aktivitet i Almedalen. Smart Housing Småland har tillsammans med Hjältevadshus och en rad andra partners byggt en prototyp av en bostadsmodul med nyskapande teknik och planering. Snart skeppas den till Gotland.
Bostadsmodulen är tänkt som en av lösningarna för bristen på bostäder till rimliga priser. I en kombination av nytänkande och tekniska lösningar har Smart Housing Småland och deras partners skapat en modul för två separata hushåll på endast 48 kvadratmeter. Delvis separata, ska man kanske säga, de två boende delar badrum och kök men har var sin privat del. Dessa rum är avdelade med glas som kan vara transparent eller ”frostat” med hjälp av flytande kristaller och en strömbrytare.

Gavlarna består till största delen av glas, och tillsammans med innerväggar av glas blir hela modulen upplyst av dagsljus. Detta bidrar både till trivsel och energieffektivitet, det senare även hjälpt av solpanelerna på bakväggen.

I Almedalen ska huset under politikerveckan bebos av politiker från de flesta riksdagspartier, en eller två i taget. På förmiddagen efter övernattningen kommer de sedan att intervjuas om hur de vill lösa bostadskrisen.

– Vi tycker att vi har framtidens byggteknik, menade Smart Housings processledare Per-Erik Eriksson. Vi har stora kunskaper om hur man kan bygga i trä, och det finns många nya sätt man kan använda glas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094