23948sdkhjf

Massiv träsatsning på stockholmslägenheter

Folkhem och Rikshem bildar ett gemensamt bolag för att bygga trähus i Stockholmsregionen. Det nya bolaget, Folkhem Trä, ska börja bygga redan i höst, då med projekt ur Folkhems befintliga projektportfölj.
Snabbare byggen, miljöprofil och trivsel för de boende nämns av de båda moderföretagen som skäl för att bygga i trä.

– Fantastiskt roligt att det byggs mer i trä, kommenterar Sandra Frank, Folkhem till NTT. Det kommer att bli en kombination av modulbyggen, där Folkhem redan har ett avtal med Lindbäcks bygg, och massivträ där Martinsons är den leverantör som gäller i dag.

Det första projektet ska inledas redan i höst, men Sandra Frank konstaterar att platsen är hemlig så länge bygglovet inte är helt klart. Däremot är det ingen hemlighet att det bland de projekt som kommer att ingå i den nya satsningen finns byggen i både nya stadsdelen Hagastaden i norr och innanför Roslagstull i stadens nordöstra hörn.

Totalt planerar Rikshem och Folkhem nu för 4 000 lägenheter fram till år 2020. Av dess ska 1 500 vara hyresrätter.

Det nya gemensamma bolaget, Folkhem Trä, ägs av Rikshem och Folkhem med 50 procent vardera. Folkhem Trä ska som namnet antyder bara bygga i trä, något som ägarna alltså menar ger fördelar på flera plan. Utöver miljöfördelarna med förnybar råvara och trivselfrågor framhåller ägarna även den större snabbheten i byggprocessen, något som är nog så viktigt när enbart Stockholm ska bygga 140 000 bostäder till år 2030.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094