23948sdkhjf

De största skogsägarföreningarna tar plats på Skogselmia

Den stora skogsbranden i Västmanland påverkar inte arrangemanget av mässan Mellanskogselmia i Sala den 22-23 augusti. På mässan deltar landets fyra största skogsägarföreningar. De räknar med många frågor kring brand och säkerhet.
För första gången deltar landets fyra största skogsägarföreningar på samma skogsmässa. Mellanskog har bjudit in sina kollegor Södra Skogsägarna, Skogsägarna Norrskog och Norra Skogsägarna till Mellanskogselmia. Tillsammans kommer de nå huvuddelen av landets privata skogsägare.

– En viktig och bidragande anledning till att vi är där alla fyra är dagens skogsägande. Allt fler är skogsägare på distans och bor inte på sin fastighet utan någon annanstans, kanske långt därifrån, säger Fredrik Rosén, mässansvarig på Mellanskog, i ett pressmeddelande.

Just utbor, de som inte bor på sin fastighet, är en växande grupp bland skogsägarna.

– Mycket handlar om tillsyn, att enkelt och smidigt kunna sköta sin skog på distans. Ekonomi och ny teknik är stora och viktiga frågor för de skogsägarna och vi har mycket att visa och hjälpa till med, säger Nicklas Kloo, inspektor för Södra Skogsägarna.

Med anledning av den stora skogsbranden i Västmanland kommer många frågor i skogsägarföreningarnas montrar säkerligen att handla om säkerhet i skogen och inventering av skador efter stormar och bränder.

– Försäkringsfrågorna är väldigt viktiga när det gäller skogsägande och ekonomi. Det senaste årets stormar och bränder ger oss ytterligare anledning att påtala det för våra medlemmar. Högaktuellt är också skogsbruk utifrån klimatförändringar, säger Annika Lidgren, kommunikationschef för Skogsägarna Norrskog.

De fyra skogsägarföreningarna har sällskap av LRF Konsult, som erbjuder tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094