23948sdkhjf

SA Möbler köper Swedwoods fastighet i Tibro

SA Möbler har förvärvat den fastighet i Tibro där Swedwood tidigare hade möbelfabrik. Fastigheten är på 35 000 kvadratmeter.
Förvärvet görs genom dotterbolaget SA Prim AB och gäller fastigheten Sekretären 1 i Tibro kommun. Säljare är Swedwood som drev sin fabrik i Tibro fram till år 2012.

- Fastigheten omfattar cirka 35 000 kvadratmeter och med sitt goda geografiska läge utmed Fågelviksleden säkerställes företagets lokalbehov för lång tid framöver, skriver SA Möbler i ett pressmeddelande.

Familjeföretaget SA Möbler tillverkar möbler för kontor och offentlig miljö. Nu görs några nyanställningar för att stärka säljavdelningen både på den skandinaviska marknaden och internationellt. Förhoppningen är att detta ger en positiv effekt så att nyttjandegraden av lokalerna kan öka på sikt.

- Denna fastighet kommer att bli en viktig del av SA Möbler i framtiden och jag vill uttrycka ett särskilt tack till Swedwood som tillsammans med sin personal verkligen engagerat sig för att vi ska få så goda förutsättningar som möjligt. Nu återstår ”bara” ökad försäljning och lönsam produktion för en framtida positiv utveckling, säger Kjell Hammar, vd i SA Möbler.

Tllträde sker den 29 augusti. Då kommer också föreberedelser göras för att delar av fastigheten ska kunna hyras ut till andra verksamheter som industri och kontor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063