23948sdkhjf

Derome har köpt emballageföretag

Deromegruppen kompletterar sin värdekedja – från skog till färdigt hus – med tillverkning och försäljning av emballage i trä. I somras köpte Derome emballagetillverkaren Pronord AB i Halmstad.
I ett led att fortsätta vidareutveckling av råvaran har Derome Timber valt att köpa emballagetillverkaren Pronord med verksamhet i Halmstad.

- Genom förvärvet av Pronord träder vi in i ett nytt område och breddar därmed vår egen verksamhet. Det ger oss möjlighet att utveckla ännu ett användningsområde för trä. Inom emballageindustrin ser vi stor potential för trä som bruksmaterial utifrån aspekter som tålighet, smidighet, stabilitet och vikt, säger Gunnar Jakobsson, VD för Derome Timber.

Derome Timber kommer att leverera en stor del av råvaran direkt till fabriken och arbeta för att skapa synergier inom Deromegruppen. Tidigare ägare av Pronord AB, Ove Örjansson, välkomnar det nya samarbetet och ser positivt på fortsatt utveckling av verksamheten.

- Vi har haft goda affärsrelationer med Derome Timber sedan mitten av sjuttiotalet och känner en trygghet i deras ambition att utveckla verksamheten vidare. Det kommer att bli ett gott utbyte verksamheterna emellan och det upplever även våra kunder.

Pronord omsääter bortåt 40 miljoner kronor och har idag 20 anställda. De fokuserar på tillverkning och utveckling av skräddarsydda emballage som skydd för varor vid transport. Idag produceras framförallt trälådor, pallar samt specialemballage och skyddsinreden för emballage. Produkterna tas fram i nära samarbete med kunden.

Derome Timber tog över verksamheten de 1 juli, med ambitionen att utöka och utveckla verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078