23948sdkhjf

Södra samlar till såg och skogssamtal

Södra arrangerar dialogmöten med politiker i skogarna runt Långasjö i södra Småland under onsdagen den 20 augusti. Det blir även besök vid Södra Långasjö, ett av Södras största sågverk, som är en ledande arbetsgivare i området.
Det är i samband med ett besök av Landsbygdsminister Eskil Erlandsson som Södra passar på att visa sågverket i Långasjö. Samtidigt har man samlat sexton politiker från alla riksdagspartier utom SD (som inte bjudits in) för att under en vandring med stationer hos skogsägaren Karl-Johan Gunnarsson informera och samtala om skogsägarnas situation och vad skogen kan ge.

– Vi arrangerar inte någon politisk debatt utan hoppas skapa en dialog med politikerna, säger skogsägaren och Södra-medlemmen Camilla Logarn som är ansvarig för arrangemanget hos Karl-Johan Gunnarsson.

Vid en station kommer Södra att visa upp bräder, textilier, kemikalier med mera för att visa hur många produkter som skogen kan bidra till. Andra stationer kommer att visa problemen med intrång från kraftledningar och andra projekt från samhällets sida.

– Vi vill också peka på hur mycket en vanlig skogsägare i dag avsätter för naturvården, och hur väldigt mycket det kan bli för en liten skogsägare om till exempel Miljöpartiet får som de vill med avsättningar på 20 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109