23948sdkhjf

Ungdomsbostad krävde ny sorts skjutdörr

Nu står de första modulbyggda ungdomslägenheterna i Knivsta klara. SSC har levererat objektsanpassade skjutdörrar enligt en ny konstruktionslösning.
Det är 124 ungdomslägenheter som byggts i Knivsta i Uppsala län. Lägenheterna kännetecknas av ett snabbt uppförande och en låg prisbild.Det är byggföretaget Junior Living som står bakom konceptet med små kompletta lägenhetsmoduler – inklusive balkong – med hög prefabriceringsgrad som sätts ihop till flerbostadshus. SSC har levererat skjutdörrarna ut till balkongerna. På dem ställdes speciella krav

– Det handlar bland annat om att förena isoleringsförmåga och praktisk användbarhet. För att klara u-värden och ljudkrav får skjutdörren högre vikt. Men för att den ändå ska vara lätt att öppna och stänga utan att behöva lyftas har vi tagit fram en beslagslösning som inte funnits tidigare på marknaden, säger Mikael Lind, försäljningschef för dörrar och glaspartier hos SSC, i ett pressmeddelande.

Ett speciellt produktkrav var också att en väggdel byggdes in i skjutdörrspartiet, i detta fall i furu men med möjligheter för alla slags andra träslag. SSC levererade även ytterdörrar och WC-dörrar till lägenheterna.

– Dessutom har det handlat om att leverera snabbt till ett bra pris. Detta för att fungera med hela idén om kort byggtid och rimliga slutpriser på bostäderna. I det fallet har vi på SSC den stora fördelen att vi förfogar över hela kedjan tillverknings-/leveranskedjan utan fördyrande mellanhänder.

SSC är Nordens ledande leverantör av snickeriprodukter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391