23948sdkhjf

Nordic Neat - inredningstrend med ordning och trä

Till våren blomstrar inredningstrenden Nordic Neat. Det ska vara nätt, rent och snyggt - och gärna i trä. Åtminstone enligt Formex-mässan.

På inrednings- och presentmässan Formex, 14-17 januari 2015, är vårens trendtema Nordic Neat. Det är omsorgsfullt, nätt, rent och snyggt. Den nordiska formgivningen präglas av enkelhet och funktionalitet. Materialen är "ärliga" och färgsättning hämtad från naturen och det speciella nordiska ljuset.


- I oroliga tider med krig och farsoter ute i världen har vi behov av att trygga vår tillvaro i hemmet. Var sak har sin plats, utan att det blir tråkigt och opersonligt. I bokhyllan vill vi visa vår personlighet, vårt arv och våra intressen. I dukningar organiserar och grupperar vi gärna föremål på brickor och blommor och blad i många små vaser prydligt trevligt, berättar Christina Olsson, projektchef för Formex, i ett pressmeddelande.


I vårens trendtema Nordic Neat är funktion, ordning och reda ledord. När vi ska packa inför en resa eller ordna en picknick organiseras allt på ett effektivt sätt, och esteten vill förstås få till det med stil. Väskor, påsar, boxar, lådor, burkar och kärl - allt väljs med stor omsorg. Efter en picknick i parken, vid vattnet eller med utsikt från ett hustak återvinner vi det mesta på komposten. Vi intresserar oss för nya smarta material.


Material att räkna med är: Trä, rotting, ull, linne, sten, terrakotta och nya kompositmaterial ofta i nya kombinationer.


Inredningsföremål beskrivs som rena, nätta, enkla och avskalade.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109