23948sdkhjf

Fortsatt förbättring för Setra

Träindustriföretaget Setra redovisar för perioden januari-september 2014 ett rörelseresultat på 192 (60) miljoner kronor.
Resultatet motsvarar en rörelsemarginal på 6,1 procent. Avkastningen på operativt kapital uppgår till 14,8 procent för den senaste tolvmånadersperioden.

– Vi fokuserar på de saker vi kan påverka själva. Vårt interna effektiviseringsarbete för att öka den långsiktiga konkurrenskraften i kombination med marknads- och valutautvecklingen förklarar resultatförbättringen, säger säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra, i ett pressmeddelande.

Kassaflödet från den löpande verksamheten har varit starkt för perioden januari-september. Det har inneburit att nettoskuldsättningsgraden vid utgången av perioden kunnat sänkas till 19 procent.

– Även om den långsiktiga globala efterfrågan för trävaror ser positiv ut finns det i ett kortare perspektiv flera utmaningar. Efterfrågan mattas i viktiga importländer i Asien och Europa och vi möter en allt mer utbudsstyrd marknad med press på marknadspriserna som följd, säger Hannele Arvonen.

I Setrakoncernen ingår nio sågverk och tre förädlingsenheter. Via dotterbolaget Plusshus ägs även två husfabriker.

Bilden: Hannele Arvonen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065