23948sdkhjf

Ata tror på framtiden - trots allt

Överproduktion sänker trävarupriserna skriver Ata Timber i nyhetsbrev.
Marknaden för sågade trävaror känns just nu väldigt svårbedömd. Efter ett första halvår med stadigt ökande priser och leveransvolymer har vi efter semestern fått uppleva sänkta priser på samtliga marknader.

Den stora produktionsökningen av sågade trävaror är anledningen till detta. Marknaden kan inte ta emot överproduktionen. Det behövs ökad konsumtion av trävaror för att det ska bli balans. Alternativet är givetetvis att sågverken tar sitt ansvar och anpassar sin produktion men detta känns inte speciellt troligt.

För Waggeryd Cell och andra massaproducenter ser det bättre ut – speciellt för oss som producerar långfibermassa gjord av tall och gran. Här har vi ett annat marknadsläge med balans mellan utbud och efterfrågan. Prissituationen här är helt annorlunda jämfört med sågverksbranschen.

Investeringarna på Ata Timbers enheter fortsätter. I Widtsköfle går den nya såglinjen bättre än förväntat. Med de nya torkarna har de nu full torkkapacitet. I Moheda har profileringsaggregatet på bilden installerats och det nya hyvleriet är i full gång och fungerar bra. Vid sågverket i Åboda pågår montage av nya torkar. Eneryda har ny barkmaskin och profilering och även här byggs det två nya torkar som blir klara under hösten. Trots en del mörka moln så känner vi oss positiva och väl förberedda med välinvesterade anläggningar när konjunkturen förhoppningsvis vänder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079