23948sdkhjf

"Budgetproposition utan företagsfokus"

TMF:s vd David Johnsson saknar företagsfokus i den nya regeringens budgetproposition. - Det är mycket prat om jobb och arbetstillfällen, men inget fokus på vem som skapar dem, säger han.
Företagen måste ges bättre förutsättningar för nyanställning istället för återgången till forna tiders sysselsättningsskapande åtgärder som inte är riktiga jobb, skriver TMF (Trä- och möbelföretagen) på sin hemsida.

Enligt budgetpropositionen blir det även dyrare att anställa. De föreslagna skattehöjningarna kommer även att slå hårt mot företagen, anser TMF:s vd David Johnsson.

Andra regeringsåtgärder som han tror framförallt drabbar exportindustrin är stigande energipriser samt dyrare transporter.

David Johnsson lovordar dock flera åtgärder i torsdagens lagda budgetförslag. Det nya högkostnadsskydd som införs 1 januari 2015 och som sänker småföretagens sjukkostnader samt satsningar på en förbättrad matchning mot arbetsmarknaden, bland annat via yrkesvux och yrkeshögskolan.

- Jag välkomnar också tidigare aviserade satsningar på ökat byggande.

Henrik Smedmark, utbildningsansvarig på TMF, ser positivt på den rödgröna satsningen på yrkesintroduktion samt vuxnas lärande inom det så kallade kunskapslyftet. Men han hade önskat en annan inriktning.

- Vår industri, liksom övrigt näringsliv, har svårt att hitta personer med yrkeskompetens. Vi hade därför önskat en tydlig satsning på yrkesutbildning för vuxna inom komvux och yrkeshögskola. Satsningen på obligatorisk gymnasieskola angriper inte heller grundproblemet.

Läs mer på www.tmf.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062