23948sdkhjf

Trä ökar i bygghandeln

Bygg & Järnhandlarna noterar en ökning av försäljningen med nära åtta procent i september, jämfört med samma månad förra året. Trä var den produktkategori som ökade mest under september.
Statistiken för september är ett bevis för att branschen står stark, menar branschföreningens vd, Ulf S. Gustafsson, i ett pressmeddelande.Enligt Bygg & Järnhandlarna får ökningen tillskrivas hantverkarna, medan det finns mer att hoppas på när det gäller försäljningen till konsumenter.
– Här behövs politiska incitament som bidrar till att öka rörligheten på den svenska bostadsmarknaden, för den rörligheten är i dag alldeles för låg, avslutar Ulf Gustafsson.

Sett till hela året, till och med september, har försäljningen inom bygghandeln ökat med 5,8 procent jämfört med samma period förra året. Juli och augusti visade en svag utveckling, men i september tycks alltså ett trendbrott till starkare försäljning ha skett.

Förbättringen under september gäller samtliga regioner i Sverige. Mest ökade västra Sverige, där försäljningen under september ökade med 9,9 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078