23948sdkhjf

Åhléns inreder med FSC-märkt trä

Varuhuset Åhléns inreder en lägenhet med hållbara produkter - och slår därmed ett slag för FSC-märkt trä.
Produkter märkta med FSC har prioriterats i träinredningen.

- För att visa upp bredden på smarta och hållbara produkter har Åhléns inrett en hel lägenhet från deras sortiment Bra val, där FSC är ett av de märken som används för deras träprodukter, skriver Svenska FSC i ett pressmeddelande.

- Det är positivt att Åhléns väljer trä från ansvarsfulla källor och visar sina konsumenter hur enkelt det är att göra aktiva val, det är bra för både människor och miljö, säger Lina Bergström verksamhetschef vid Svenska FSC.

Miljömärkningen FSC ställer krav på att virket ska komma från skogsbruk som drivs med stor hänsyn tagen till miljön och de människor som bor eller arbetar i anslutning till skogen.

Inredningen av lägenheten är också ett test för Åhléns för att avgöra om Bra val-sortimentet har tillräcklig bredd - och för att få information om vad som kan förbättras.

För att dra uppmärksamhet till satsningen låter Åhléns ett antal kända personer bo i lägenheten. Först ut var Kalle Zackari Wahlström som blev den första hyresgästen. Även Carolina Gynning har bott där i ett dygn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078