23948sdkhjf

Klart för Västerås första höga trähus

I början på december i år tar kommunala bostadsbolaget Mimer första spadtaget för stadens första flerbostadshus med trästomme.
Huset som får 53 lägenheter har en budget på 81 miljoner och totalentreprenör är E3 Construction AB i Helsingborg. Det blir företagets andra större projekt, de har tidigare byggt ett omsorgsboende med 32 lägenheter i två våningar i Falun.

Efter årsskiftet sätter bygget fart, berättar Mimers vd Anders Nordstrand. Inflyttningen är beräknad till våren 2016.
E3 Constructions är trähusspecialist och känner att det är med vind för flerbostadshus i trä. Affärsidén är att erbjud totalentreprenad som de sköter med välkända leverantörer och montörer.

- Det är en angenäm utmaning att driva utvecklingen av det ekologiska byggandet framåt, säger Jens Erneholt, VD på E3 Construction AB. Det är vårt första projekt i Västerås och vi ser fram emot att få arbeta med en stark lokal aktör som Bostads AB Mimer.
Huset byggs till stora delar med prefabricerade element. De yteffektiva lägenheterna består av ettor, tvåor och treor, vilket gör att de passar flera målgrupper. Normhyran är 1 550 kr per kvadratmeter. Inflyttningen beräknas ske våren 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096