23948sdkhjf

Romsdalsmuseet får huvudbyggnad i massivträ

Det i Norge välkända museet på västkusten får en ny huvudbyggnad i massivträ. Byggnaden har ritats av Reiulf Ramstad Arkitekter.
Museet i Romsdal är över 100 år och är lite som ett Skansen med gamla byggnader och miljöer. Det är en stor institution som även bedriver forskning och dessutom är det oerhört naturskönt i typisk norsk fjordmiljö.

Romsdalregionen har en lång tradition när det gäller trä byggnader. När museet nu bygger en ny huvudbyggnad valdes massivt trä och betong.

Byggnaden är ritad av Oslobaserade och den internationellt kända arkitektbyrån Reiulf Ramstad Arkitekter som har lagt sin distinkta touch på ett antal byggnader i Møre och Romsdal. Uppförandet av en byggnad i massivt trä och betong är inte okomplicerat. Arkitektlösningar kan vara svåra att omsätta i praktiken, och kompromisser är ofta inte kompatibla med det arkitektoniska uttrycket.

Joakim Dorum som är så kallad grön rådgivare har hjälpt till att hitta genomförbara lösningar och både entreprenören och planen är att byggnad ska stå klar sommaren 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156