23948sdkhjf

Det nordiska köket i fokus på Formex

På inrednings- och presentmässan Formex, 14-17 januari 2015, står det nordiska köket i fokus. I mässans pop-up restaurang har maten lika stor betydelse som inredningen.

Formex pop–up restaurang är en kombinerad utställning och restaurang och utformas på vårens mässa av designer Jan Rundgren. Inramningen är nordiskt avskalad och utgår från Formex övergripande trendtema Nordic Neat. Området omfattar fyra sittavdelningar som visar olika stilar och aktuella trender på det dukade bordet.


‒ Kökstrenden är mycket stark just nu. Det svenska köket når stora framgångar utomlands och intresset för mat har blivit folknöje. Detta avspeglar sig i designen som nu flyttar in i köket. Man märker att många butiker börjat tänka design, det finns allt fler formgivna köksprodukter och utbudet har ökat markant. Jag vill kombinera den nordiska maten tillsammans med god design, och visa det lustfyllda för matbordet och köket, berättar Jan Rundgren, i ett pressmeddelande från Stockholmsmässan.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062