23948sdkhjf

Framtidsspaning på Möbeldagen

På Möbeldagen i Borås den 18 november blir det framtidsspaning! Bland annat ges exempel påi hur man skapar mervärde med ny kommunikationsteknik.
Nya användningsområden för material samt värdet bakom den skandinaviska möbeln - det är ett par av av ämnena som tas upp på Möbeldagen i Borås.

Magrethe Hauan, miljökonsult på Scandinavian Business Seating, pratar också om hur man kan arbeta med livscykelanalys i produktutvecklingen.

- Många företag har ett ”vaggan till graven”-tänk när det gäller produkternas livscykel. På Scandinavian Business Seating har vi tagit steget ett snäpp längre och låter livscykeln gå hela vägen runt, från ”vaggan till vaggan”. Rent konkret tar vi ansvar för materialet i våra stolar ända fram till att de kan återanvändas och ingå i nya produkter, säger hon i ett pressmeddelande från TMF.

Bland årets övriga föredrag och talare på Möbeldagen finns Gustav Person, vars bord ”Spänna” tilldelades utmärkelsen Årets Möbel av Sköna Hem 2014, Swerea IVF som fokuserar på nya användningsområden för material samt en paneldiskussion om socialt ansvarstagande. Formgivarna Fredrik Färg och Emma Marga Blanche (bilden) pratar om värdet bakom den skandinaviska möbeln.

Moderator är Peter Hallén som har gedigen branscherfarenhet som bland annat arkitekt, designer och föreläsare.

Möbeldagen är ett samarrangemang av TMF och SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).

- För att behålla sin konkurrenskraft är det viktigt att företag ser möjligheter att utvecklas. Det kan handla om nya material och teknologier i produktionen, att vässa sin hållbarhetsstrategi eller att knyta nya tjänster och samarbetspartners till företaget. Genom Möbeldagen vill vi ge deltagarna information och inspiration inom intressanta och aktuella områden för möbelbranschen samt skapa tillfälle att träffa kollegor under trevliga former, säger Cecilia Ask Engström, chef för branschutveckling på TMF.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063