23948sdkhjf

Nya pengar för Expertkompetens

Expertkompetens för hållbart träbyggande, Linnéuniversitetets satsning på kurser för yrkesverksamma inom träbyggnad och träindustri, får 18 miljoner från KK-stiftelsen för en fortsättning under fyra år framåt. Projektet inleddes för två år sedan och har blivit mycket uppskattat av deltagare och företag.
NTT skrev om satsningen i nr 21 2013. De deltagare vi pratade med uppskattade möjligheten att studera på kvartstid i kombination med sitt ordinarie arbete. Det mesta av arbetet med kurserna genomför deltagarna på hemmaplan, men några gånger per kurs dras deltagarna samman vid Linnéuniversitetet för föreläsningar och grupparbeten.

En grundtanke med Expertkompetens är att företagen är med och tar fram kurserna, tillsammans med universitetet och branschorganisationer.
– Samarbetet med företagen är en grund i hela satsningen, betonade projektledaren Johan Vessby i samband med starten av Expertkompetens.

Vid Träveckan i Nässjö den 13 november råkade moderatorn kalla projektet ”Exportkompetens”, något som Johan Vessby genast hakade på.
– Det borde det kanske heta, ökad kompetens kan definitivt ge underlag för ökad export av hållbart träbyggande.

Nils Lindstrand
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062