23948sdkhjf

Kinnarps återbrukar egna möbler

Möbelgiganten Kinnarps har under under året varit med i ett projekt kring återbruk av möbler. Bord och stolar ur det egna sortimentet har återbrukats.
Kinnarps är Europas största leverantör av inredningslösningar för kontor.

– Det känns självklart att vi som marknadsledande aktör går i bräschen när det kommer till nya hållbarhetsprojekt, säger Rolf Johansson, Customer Quality manager på Kinnarps, i ett pressmeddelande.

När nya möbler köps in till offentlig verksamhet så riskerar de gamla, fullt fungerande, möblerna att hamna på soptippen. För att komma till rätta med resursslöseriet startades projektet Återbruk av Möbler.

Kinnarps har nu återbrukat två stolar och två bord ur det egna sortimentet. Borden har fått nya former och stolarna en uppfräschning med bland annat ny klädsel.

Initiativet till projektet kommer från Birgitta Nilsson på Miljösekretariatet, Västra Götalandsregionen. Hon har gett IDC, Industrial Development Center, i uppdrag att göra en förstudie för att utreda förutsättningarna och hitta affärsmodeller för att återbruka överblivna möbler i offentliga miljöer.

I början av nästa år kommer projektet att utvärderas. En tänkbar effekt är att det i framtiden ställs krav på att en viss del av de möbler som köps in till offentliga miljöer är återanvända eller återbrukade.

– Det är ju ett helt nytt tänk, att vi får tillbaka möbler som inte längre passar in i det aktuella kontoret, möbler som vi kan göra om och fräscha upp. I framtiden hoppas jag att det här ska skapa nya arbetstillfällen och i förlängningen ge en ökad försäljning för Kinnarps, säger Rolf Johansson.

Foto: Kinnarps

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109