23948sdkhjf

Bygghandeln ifatt efter alltför varm sommar

Bygghandeln går bra igen, efter en alltför vacker sommar som höll många gör-det-självare borta. Bygg- och järnhandelns organisation meddelar goda siffror för oktober och tolkar detta som att man nu ”sålt ikapp” det man tappade under sommarmånaderna.
– Vi upplevde under den gångna varma sommaren att privatkonsumenterna hade fokus på sol och bad snarare än att renovera, bygga om och bygga till, och det är kanske en återhämtning vi ser nu, säger Ulf S. Gustafsson, vd vid Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund, SBJF.

Under oktober har försäljningen varit god både privatkonsumenter och proffs, meddelar SBJF i ett pressmeddelande. Efter tio månader i år har försäljningen totalt ökat 5,6 procent jämfört med förra året.

Vid förra veckans Trämarknad i Karlstad kontaterade Ulf S. Gustafsson att trä är en av de produkter som visar bäst utveckling i bygghandeln, tillsammans med associerade varor som spik, skruv och verktyg. Träkunnandet är i grunden bra i branschen, och blir allt bättre med utbildning av så kallade Certifierade Träexperter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063