23948sdkhjf

Modus är bäst på brandsäkerhet i Moelvenkoncernen

Modus är tätt följt av Moeleven Limträ AS och Moelven Wood AB Notnäs.


Den riskbedömning Moelevenkoncernen nyligen gjort fokuserar på brand. Arbetet som görs i samarbete försäkringsbolaget Zürich, visar att systemväggtillverkaren Moelven Modus AS, med 18 poäng, är bäst av alla Moelvens företag när det gäller säkerhet och förebyggande åtgärder mot brand. I bedömningen gäller att lägsta möjliga poäng. Erik Weisser Svendsen, som är fackansvarig för riskbedömning på Moelven säger att det är en väldigt "tight" lista och med bättre resultat än 2012, men att det ännu finns en del att arbeta med. Företagen som ligger i botten av listan har relativt många punkter i bedömningen, vilket är tankeväckande. En förklaring är att flera av dessa enheter inte är sprinklade, vilket på verkar negativt även på andra punkter. Strukturella faktorer spelar också en roll. Vi ser dock tre företag som arbetat framgångsrikt och det är, Byggmodul AB Torsby, Moelven Trysil AS och Moelven Multi3 AS, säger Weisser-Svendsen.

Han förklarar att bedömningen bygger på i anläggningarna och de rapporter som upprättas i efterhand. Graderingen är baserad på 28 variabler kring utrustning och brandskyddsarbete som skapar en fin maskig poångskalaskala.

- Viktiga variabler är saker som vattensprinkler, ordning, renlighet och hur byggnaderna är utformade, säger Weisser-Svendsen.

För några år sedan var det inte så bra ställt med brandsäkerheten i koncernen och till och med riskerade att inte få en del försäkringar och till ocjh med kunde nekas lån. De tog saken på allvar och har nu satsat över 150 miljoner kronor på brandsäkerhet och Moelevenkoncernen hör idag till en av de bästa i klassen.

- En stor brand nu skulle vara förödande för vårt anseende bland försäkringsbolagen även för hur samhället i övrigt ser på oss, säger Weisser-Svendsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078