23948sdkhjf

Råninspirerad möbelkollektion från Claesson Koivisto Rune

Wafer heter en ny möbelkollektion från designtrion Claesson Koivisto Rune.
Den unika möbelkollektion som designtrion Claesson Koivisto Rune gjort för den Japanska möbeltillverkare Matsuso T presenteras nu under Imm Cologne som pågår till den 25 januari . Serien har redan uppmärksammats stort i design- och möbelpress.

Möblerna kombinerar mörka och ljusa träslag i ett randigt mönster med inspiration från de randiga wafers-kexen som går att köpa i mataffären, därav namnet Wafer. Det är mörk valnöt och ljus lönn, som ger den randiga effekten hos möblerna. I kollektionen ingår det en stol, en mindre hylla och litet sidobord för exempelvis soffan.

Effekten av valnöt och lönn är både grafisk och lite rolig, precis som de välbekanta wafers-kexen man inte kunde sluta äta som liten. Men det går, tack och lov, inte att plocka isär bitarna och slicka av limmet.

Tekniskt har det varit en utmaning att blanda två träslag och ha ben ben utan sömmar mot en platt sits. Varje möbel i kollektionen har en egen storlek på ränderna med geometri och storlek balanserade mot varandra för bästa intryck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063