23948sdkhjf

Woody 15 – helnorsk hytte i hyttestorlek

Huruvida de har några motsvarande Friggebods- eller Attefallshusregler i Norge vet jag inte. Men den här lilla hytten på 15 kvadratmeter har fått stor uppmärksamhet, inte minst för att massivträtillverkaren Massiv Lust som levererade stommen fick nordisk Trepris 2014.

Bakom Woody står arkitekten Marianne Borge.

– Woody15 är en gjord i Norge och är ett tecken på att det kommer att en attitydförändring är på gång. Jag hoppas att produktionen av massivträ här i landet ska bli så stor att vi slipper importera element av från Tyskland och Österrike. Möjligen ska vi ta hjälp av de som har längre erfarenhet, men på sikt måste vi bygga ut vår egen massivträproduktion, menar Borge.

Bilderna på Woody15 är tagna under arkitektutställningen, Oslo Åpne Hus, som hölls i september. Det ska tilläggas att intresset för den liia hytten var stort.

Den är nu flyttad och uppmonterad på Onsöy utanför Fredrikstad. Första montaget tog åtta timmar, men då det återupprestes visade det sig att övning lönar sig, för då tog det bara tre timmar.

Huset består av 29 element i korslimmat massivträ och är enkelt att värma upp och då det är relativt litet behövs ingen extra isolering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.363