23948sdkhjf

Torkföretag får tysk order -igen

Valutec ska leverera en kanaltork till det familjeägda sågverket Joseph Ziegler GmbH i tyska Bayern. Det är företagets andra leverans till Tyskland på kort tid.
-Vi kunde möte de omfattande kravspecifikationer som Josef Ziegler hade. De behövde öka kapaciteten rejält för torkning till hög kvalitet samtidigt som de självklart sökte en lösning med låg energiförbrukning, säger Robert Larsson, vd på Valutec, i ett pressmeddelande.

Valet föll på en OTC-tork med en årlig kapacitet på cirka 47 000 kubikmeter. OTC är namnet på en metod som patenterats av Valutec och som bygger på att blåsriktningen är motsatt jämfört med en traditionell kanaltork. Torken kommer främst att användas till att torka strön, vilket är en av Joseph Zieglers viktigaste produkter. Driftsättningen är planerad till augusti 2015.

– Vi ser att efterfrågan på torkat virke ökar. Därför blev det nödvändigt för oss att investera i en högkapacitetstork, säger sågverkets ägare Joseph Ziegler.

Under hösten levererade Valutec en liknande kanaltork till Ziegler Holzindustrie, som är Europas största privatägda sågverk.

Valutec har även tidigare levererat torkanläggningar till den bayerska sågverksjätten.

Både Ziegler Holzindustrie och Joseph Ziegler GmbH finns i sammhället Plößberg-Stein i nordöstra Bayern. Joseph Ziegler är ett familjeägt sågverk med en årsproduktion som uppgår till cirka 250 000 kubikmeter. Sågverket grundades redan år 1900.

Bilden: En så kallad OTC-tork. Förkortningen står för "optimized two stage continuous". Foto: Valutec.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078