23948sdkhjf

Sveaskog föreslår kraftigt ökad utdelning

Styrelsen för Sveaskog föreslår en utdelning på 800 miljoner kronor (450). Förslaget presenterades idag tillsammans med årsredovisningen för 2014.
Sveaskog, som ägs av svenska staten, ökade sitt operativa rörelseresultat med 28 procent till 1 254 miljoner kronor (978) under 2014. Resultatförbättringen berodde på högre leveransvolymer från egen skog och högre virkespriser. Periodens resultat ökade med 15 procent till 1 691 miljoner kronor (1 475).

- Utdelningsförslaget reflekterar Sveaskogs goda resultat och starka finansiella ställning, kommenterar styrelsens ordförande Göran Persson i ett pressmeddelande.

- Sveaskog förvaltar och utvecklar en värdefull nationell resurs. Sveriges skogar är helt avgörande i omställningen från det fossila till det förnybara samhället. Drivmedel, kemikalier, plaster och textilier är några av de många produkter som kommer att göras av förnybar skogsråvara om några år. Sverige behöver ta vara på de möjligheter skogen ger och satsa på industriella innovationer baserade på förnybar skogsråvara, säger Göran Persson.

I årsredovisningen slås också fast att Sveaskogs kunder ökat sitt förtroende för företaget under 2014.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare för att vi så starkt förbättrat våra kundrelationer. Förbättringen beror på att vi har arbetat fokuserat med att utveckla produkter och lösningar som stärker kundernas konkurrenskraft. Det kan vi göra genom att förbättra alltifrån tillredningen av virket i skogen till transportplaneringen, säger vd Per-Olof Wedin.

Sveaskogs årsstämma äger rum den 23 april kl 11.30 i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079