23948sdkhjf

Nu finns en monteringsfärdig fotbollsläktare i limträ

Martinsons har tagit fram en monteringsfärdig fotbollsläktare för klubbar i divisionerna under Allsvenskan och Superettan. Läktaren rymmer 240 åskådare.
– För en ideell förening är läktare en lika viktig som stor investering. Därför har vi utvecklat en färdig och specialanpassad läktare som gör det både enkelt och ekonomiskt förmånligt för klubben. För att sänka kostnaden ytterligare kan klubben dessutom välja att montera delar av läktaren själv, säger Joakim Gustafsson, försäljningsingenjör med ansvar för läktare på Martinsons, i ett pressmeddelande.

Den färdiga och prissatta produkten går under namnet Martinsons fotbollsläktare LS 240. Den består av ett stomsystem i limträ med en stabiliserande ram och ett åssystem för takplåten. Invändigt används plansteg och sättsteg i limträ som bärs av balkar i limträ. Läktaren levereras komplett till kunden och inkluderar material, frakt och hel- eller delmontage

– Eftersom läktaren är en färdig produkt slipper kunden bekymra sig om kostnader för ritningar och övrig projektering. Förutom betydligt kortare leveranstider blir det också mycket enklare för klubben, hela vägen från beställning till färdig läktare på plats. Eftersom allt som ingår i leveransen är prissatt och klart från början har kunden hela tiden full kontroll på ekonomin, säger Joakim Gustafsson.

– Dessutom uppfyller limträ brandskyddskraven väldigt bra. En bonus är att limträet bidrar till en trevlig läktarmiljö med fin akustik, tillägger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078