23948sdkhjf

Ikea Industries i Polen investerar i virkestork

Ikea Industries anläggning i Wielbark, Polen, investerar i en virkestork från Valutec.
– Att de återigen väljer oss som leverantör visar att de är nöjda med våra produkter och våra tidigare leveranser, säger Robert Larsson, vd hos Valutec, i ett pressmeddelande.

Sågverket i Wielbark är ett av Ikea Industries åtta sågverk i Polen. Vid Wielbark har Ikea specialiserad tillverkning av möbler i massivträ. Träet som används till möblerna torkas ner till en fuktkvot på låga nio procent, vilket ställer särskilt höga krav på kvaliteten i torkprocessen.

– Det är mycket inspirerande att jobba med Ikea som förutom höga kvalitets- och tillgänglighetskrav även kräver utmanande logistiklösningar. Wielbark har en imponerande förädlingskedja på sin anläggning, där de förädlar virket från hela obearbetade trädstammar till färdiga möbler, säger Robert Larsson.

Kanaltorken levereras med tryckramar, för att säkerställa kvaliteten i hela virkespaketen och med Valutecs styrsystem Valmatics.

Bilden: Ikeas nya kanaltork är av typen FB (feedback). Det innebär att klimatet i zon 2 återkopplas till zon 1 där ventilering av kanalen sker. Foto:Klas Björnstedt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064