23948sdkhjf

De miljömärker sin möbelfabrik

Möbeltillverkaren Kinnarps fabrik i Skillingaryd har blivit certifierad enligt FSC.
En FSC-märkning visar att det trä som används i produktionen kommer från skogar som är brukade på ett ansvarsfullt sätt. Den styrker också att ursprunget är kontrollerat.

– Nu har vi en obruten spårbarhetskedja i alla våra egna fabriker i Sverige som levererar träbaserade produkter. Det ger oss en unik möjlighet att, i mån av tillgång på certifierat råmaterial, FSC-märka samtliga produkter inom våra varumärken som produceras i Sverige, säger Johanna Ljunggren, miljöansvarig på Kinnarps, i ett pressmeddelande.

Kinnarps har som mål att allt trä som används i produktionen ska vara FSC-certifierat år 2020.

– Förutom att vi ska vara säkra på att träden som använts för att producera våra produkter kommer från ansvarsfullt brukade skogar och att de som arbetar med skogsbruk har schyssta villkor är det viktigt för oss att även hänsyn tas till de människor som lever nära skogen och som påverkas av skogsbruket. FSC-märkningen säkerställer att skogen brukas på ett ansvarfullt sätt, säger Johanna Ljunggren.

Ett av Kinnarps strategiska mål är att främja biologisk mångfald, något som de anser att FSC bidrar till. Redan 2002 certifierades fabriken i Kinnarp. Under åren har Kinnarps dessutom varit med och tagit fram den nationella skogsstandarden för FSC i Sverige.

FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt bruk av världens skogar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078