23948sdkhjf

Bra början på 2015 för Flexator

Den smålänska husproducenten Flexator har fått en bra inledning av 2015. Under första kvartalet har man fått beställningar som gör att man nyanställt och att produktionen är säkrad året ut. Trenden att bygga större förskolor med fler avdelningar anges som en bidragande orsak till den kraftiga ökningen.
- Det är mycket roligt att försäljningen går så bra just nu, säger Kristian Grimsbo som är marknads- och försäljningschef på Flexator. Vi gör lika många affärer i antal som förr men ordersummorna och storlekarna på projekten har ökat kraftigt. Detta innebär nyanställningar av både tjänstemän och yrkesarbetare till vår anläggning i Anneberg.

Hittills har Flexator anställt sex personer i produktionen. Dessutom har man just skrivit kontrakt med en ny projektör.

– Bläcket har just torkat, säger Kristian Grimsbo.

Flexator söker dessutom en projektör till, samtidigt som man vill anställa en industridoktorand inom forskarskolan Prowood.

Man söker även en redovisningsekonom.

– Vi måste hinna med att fakturera också, konstaterar en nöjd Kristian Grimsbo, som också berättar att man diskuterar ytterligare förstärkningar, bland annat inom vvs.

Den ökande efterfrågan på industriellt byggda lokaler och att förskolor blir allt större är det som just nu ligger bakom säljframgångarna för bolaget. Utvecklingen har snabbt gått från att bygga två till fyra avdelningar till att nu byggas i fyra till åtta avdelningar.

Flexator noterar också att de flesta beställare har insett att det är stort tryck på byggmarknaden och ligger därmed långt fram i planeringen av sina kommande byggprojekt, vilket bidrar till att Flexator nu kan bygga på orderstocken. Företaget konstaterar att förfrågningar i dag kan innebära att beställare ber leverantören att lämna förslag på tidplan vid anbudslämnandet istället för att ange färdigställandetiden som ett skallkrav, vilket är ett sätt att undvika risken att inte få några anbud alls.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078