23948sdkhjf

Materias måsten i Milano

Möbelmässan i Milano, Salone Internazionale del Mobile, närmar sig. Möbeltillverkaren Materia tipsar om några "måsten" i Milano.
I år kommer cirka 1400 utställare att samsas på Salone Internazionale del Mobile den 14-19 april.

- Och med ett mässområde på 145 000 kvm, plus utställningar runt om i Milanos stadskärna, kan det vara på sin plats med några vägledande tips. Här är några måsten i Milano, tipsar Materia i sitt nyhetsbrev.
Själva mässan, Salone Internazionale del Mobile , är förstås ett måste.

Men det lönar sig att välja ut det som du är mest intresserad av att se – det är nämligen omöjligt att hinna med allt.

- Oavsett rekommenderar vi att du avsätter någon timme till Salone Satellit där unga, oetablerade designers visar upp spännande idéer. Om du söker dig utanför mässområdet är det ett säkert kort att besöka Zona Tortona med dess temporära utställningar.

Brera Design District

- I de här gamla kultur- och arbetarkvarteren trängs antik- och designbutiker, men stadsdelen bjuder också på Milanos mest trivsamma uteliv. Dessutom är det här i Brera du hittar oss på Materia. Adressen är Largo Treves 5 på Via Solferino, skriver Materia.

Designcenter Rossana Orlandi
I en gammal slipsbutik på Via Matteo Bandello 14/16 öppnade Rossana Orlandi sitt designcenter för snart femton år sedan. Här visas design från unga, intressanta formgivare från hela världen.

Triennale Designmuseum
Byggnaden ligger vid kanten av Sempione-parken.

- Museet är ett inspirerande center för modern konst, arkitektur och design, snarare än en klassisk historielektion med en permanent utställning. Istället byter man med jämna mellanrum ut föremålen för att alltid vara så relevant som möjligt, tipsar Materia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128