23948sdkhjf

SCA Tunadal lägger grund för framtiden

SCAs sågverk i Tunadal norr om Sundsvall är ett av landets största sågverk, och producerar för fullt. Samtidigt pågår ett stort byggprojekt som ska göra Tunadal till ett sågverk där hela produktionsapparaten byggts under de senaste tio åren. Bygget och produktionen är nära grannar, men också goda grannar tack vare en väl organiserad logistik.
För att inte störa produktionen eller försvåra transporter till bygget har man byggt en väg för byggtransporterna från byggområdet via en vall kanten på Alnösundet norrut. Denna vall är samtidigt en del av invallningen av ett område som på längre sikt kommer att fyllas ut för att ge bättre plats för sågverkets virkeshantering.

Vägen, tillsammans med staket och andra skyddsåtgärder är delar av säkerheten vid nybyggnationen. Men lika viktig är förstås att samordna alla insatser.

– Till stor del handlar ett stort bygge som det här om att se till att alla pratar med varandra och att olika arbetsinsatser samordnas, säger Katarina Levin, chef vid Tunadal sedan tre månader.

Nybygget kommer att resultera i en ny såglinje som ersätter de tre nuvarande och samtidigt höjer produktionen och utbytet. Produktionen i den nya linjer är planerad att mjukstarta i maj 2016.

(Ett längre reportage om Tunadal kommer i NTT nr 6 2015, som kommer ut den 14 april.)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127