23948sdkhjf

USNR Förvärvar Söderhamn Eriksson

Den nordamerikanska maskin- och teknikleverantören USNR tillkännagav idag att de förvärvat Söderhamn Eriksson och alla dess dotterbolag från Cellwoodgruppen AB. Henrik Lefvert kommer att fortsätta som vd på Söderhamn Eriksson och inga pågående projekt eller andra aktiviteter kommer att påverkas av detta förvärv.
George Van Hoomissen, USNR:s vd, säger att han var mycket intresserad av att förvärva Söderhamn Eriksson eftersom han kände att Söderhamn Erikssons starka marknadsställning i Europa kompletterar USNR:s starka ställning i Nordamerika och att båda företagens ställning blir ännu starkare av denna kombination när det gäller Sydamerika, Australien/Nya Zeeland, Ryssland och Asien.

Redan innan detta förvärv var USNR världens största leverantör av utrustning och teknik till sågindustrin, och förvärvet av Söderhamn Eriksson befäster USNR:s ledande ställning ytterligare.

– Vi ser att Söderhamn Erikssons omfattande sälj- och serviceorganisation i Europa kommer att hjälpa USNR att lansera och underhålla sina produkter i Europa på ett ännu bättre sätt, säger Chris Blomquist, försäljningschef och vice vd på USNR. Att hålla lokal support är alltid en utmaning, men nu förfogar den kombinerade organisationen över en omfattande serviceorganisation som sträcker sig över femton tidszoner, tre kontinenter och minst nio språk. Inget annat företag i vår bransch kommer ens i närheten av denna nivå av eftermarknadssupport.

Också inom Söderhamn Erikssons organisation anses detta förvärv som oerhört positiv och utvecklande.

– Vi har produkter som utmärkt passar nordamerikanska sågverksindustrin, och vi ser stora möjligheter till att med USNR:s stöd kunna introducera dessa produkter i USA och Kanada, säger Henrik Lefvert.

– Vi tycker också det blir väldigt spännande att kunna ta fram lösningar som kombinerar produkterna från Söderhamn Eriksson och USNRLars Lindvall, försäljningschef på Söderhamn Eriksson. Vi har även tidigare haft möjlighet att samarbeta med USNR och gjort detta vid ett flertal tillfällen, men är nu i stånd att leverera fullt integrerade, heltäckande lösningar runtom i världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078