23948sdkhjf

Så ska producent och leverantör stärka varandra

Möbel- och träbranschen vill se ett utvecklat samarbete mellan producenter och underleverantörer. Därför anordnar TMF, Högskolan i Jönköping och Träcentrum i Nässjö en underleverantörsdag i Jönköping torsdagen den 7 maj.
Ett utvecklat leverantörssamarbete - och högre kompetens i alla led. Det är viktiga förutsättningar för en konkurrenskraftig trä-och möbelindustri. Det kom fram vid ett rundabordssamtal där möbelproducenter och underleverantörer bjudits in av TMF, Högskolan i Jönköping och Träcentrum i Nässjö i höstas för att diskutera frågan.

Då föddes tanken på en temadag med fokus på just samarbete mellan producent och leverantör.

- Det finns stora utvecklingsmöjligheter. Som exempelvis hur man ska utveckla samarbetet på innovationssidan, säger Jenny Andersson, projektledare hos TMF.

Till temadagen kommer bland andra Axel Lindelöf och Adam Hermansson, masterstudenter vid Handelshögskolan i Jönköping. De presenterar sitt examensarbete där de analyserat relationen köpare-leverantör inom den svenska möbelbranschen.

- De har bland annat skickat ut en enkät och på temadagen får vi ta del av svaren, säger Jenny Andersson.

Ett företag som utökat sitt samarbete med underleverantör är EFG. Vd Marcus Westdahl kommer att berätta om sin syn strategisk leverantörssamverkan.

Vikten av genomtänkta leverantörsavtal, och hur de kan se ut, tas också upp under dagen.

Även "hållbara val" uppmärksammas. Att säkerställa hållbar utveckling kräver insyn bakåt i leverantörsledet. Under denna punkt pratar bland andra Tomas Ekström, kvalitets- och miljöchef hos Kinnarps.

Senare under dagen kommer experter från Jönköpings Tekniska Högskola att berätta om hur samarbetsparterna kan tänka och arbeta för att skapa förändring.

För mer info se: www.tmf.se

Bilden: Jenny Andersson, TMF. Foto: Orlando G Boström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063