23948sdkhjf

Lena Ek efterträder Christer Segersteén

Christer Segersteén avgår som ordförande för Södra efter sammanlagt 24 år i styrelsen. Valberedningens förslag till ny ordförande är Lena Ek. Hans Berggren föreslås som ny ledamot. 
Christer Segersteen lämnar nu styrelsen helt, efter 18 år som vice ordförande och fyra år som ordförande. Under året fyller han 65 år.
- Jag har haft många roliga, spännande och utmanande år med Södra. Nu har Södra tagit ut vägen framåt, med ny koncernstrategi och ny ledning. Jag kommer att sakna Södra men samtidigt är det dags för andra att ta över och det känns bra att kunna lämna över ett företag i gott skick, som är lönsamt och finansiellt starkt, säger Christer Segersteén i ett pressmeddelande.

- Med de förslag valberedningen nu kan lägga till stämman så ser vi att styrelsen får en bra och mycket kompetent sammansättning som också innebär förnyelse.

- Lena Ek har en lång politisk karriär och har suttit i Södras styrelse i tio år. Hans Berggren har en gedigen industrierfarenhet i kombination med kooperativt företagande. Båda är skogsägare och medlemmar i Södra, säger valberedningens ordförande Tomas Andersson.

Till ny ledamot i styrelsen föreslås Hans Berggren, vd för den ekonomiska föreningen Sveriges Stärkelseproducenter och dess dotterbolag Lyckeby Culinar AB, Lyckeby Starch AB och Kockens AB.
Södras föreningsstämma hålls den 19 maj i Växjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109