23948sdkhjf

Sågverksmän blir Forum

En namnändring av föreningen har föreslagits och diskuterats i flera år. Föreningen har kvinnliga medlemmar sedan mycket länge, och namnet har för många känts förlegat. Andra har menat att poängen med namnet är just att det är gammalt och visar på föreningens ålder och traditioner. Men i år var det alltså dags för förändring. En klar majoritet på årsmötet röstade för det nya förslaget Svenskt Trätekniskt Forum, STTF.
Förslaget röstades fram i en första omröstning vid årsmötet 2014, och nu bekräftades alltså namnbytet.

Utöver markeringen att man även har kvinnor som medlemmar innebär det nya namnet även en man tydligare markerar att föreningen omfattar medlemmar från hela den trämekaniska industrin. Man lägger nu även till en slogan: "Tillsammans skapar vi framtidens träindustri".

Föreningens logga, ursprungligen en kartsymbol för sågverk, blir kvar.

STTF har i dag mer än 600 medlemmar. Föreningen vill verka för att "främja den tekniska, kommersiella och kompetensmässiga utvecklingen inom den trämekaniska industrin." Man vill även vara ett nätverk för alla som arbetar inom trämekanisk industri. Bland aktiviteter finns i dag ett mentorsprogram med sju adepter och flera årliga studieresor och seminarier kring aktuella frågor för branschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125