23948sdkhjf

Stenvalls köper sågverket på Seskarö

Det har varit många turer kring det anrika sågverket på Seskarö. Nu har Stenvalls Trä köpt anläggningen via dotterbolaget Klubbgärdet Fastighets AB och affären avser både sågverket och tillhörande fastigheter.


– Vår avsikt med förvärvet är att använda en mindre del av utrustningen på våra övriga produktionsenheter. Vi har i dagsläget inga planer på att starta sågproduktion på Seskarö men det är en fin anläggning och vi ser givetvis att det finns goda möjligheter för framtiden, säger Anders Nordmark, vd för Stenvalls Trä AB.

Sågverksamheten på Seskarö har inte varit i drift sedan 2012. Ägaren Sveaskog har sedan dess letat efter intressenter som velat köpa hela eller delar av sågen. Under sommaren togs de första kontakterna mellan Stenvalls Trä och Sveaskog varefter förhandlingar inleddes. Affären blev klar under den gångna veckan.

– Vi har jobbat en längre tid för att sälja sågen och det känns bra att komma till ett avslut. Förhandlingarna med Stenvalls har varit konstruktiva, säger Per-Olof Wedin, Vvd på Sveaskog.

Anläggningen på Seskarö är delvis i gott skick. Justerverket och torkarna är bra och för några år sedan fick pannan en upplyftning och en uppgraderad bättre begagnad barkmaskin installerades. Barkmaskinen ska Stenvalls flytta till sitt sågverket i Örarna, före detta BAC, där sågningen kommer att återupptas i vinter.

Vad de kommer att göra med resten av maskinerna och fastigheten har Anders Nordmark inget svar på.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078