23948sdkhjf

Södra avvecklar lövsågverk

Södra kommer att inleda MBL-förhandlingar med avsikt att avveckla lövsågverket i Traryd. Totalt berörs drygt tjugo anställda.
Södra genomför därmed även strukturella förändringar inom sågverks- och hyvleriverksamheten för att stärka den långsiktiga konkurrenskraften. Företaget har de senaste åren arbetat för att öka lönsamheten inom sågverks- och hyvleriverksamheten genom att optimera flöden från råvara till kund. Omvärldsförändringar, prisnivåer och konkurrens innebär att Södra nu även ser över strukturen.

- Vi omvandlade Traryd från ett barrsågverk till lövsågverk 2011 i ett försök att på ett effektivt sätt ta hand om våra medlemmars lövtimmer. Vi har provat olika lösningar med att enbart såga löv, såga både barr samt löv samt öka integrationen med vårt lövsågverk i Djursdala. Tyvärr har våra ansträngningar inte burit frukt och vi har inte nått våra avkastningsmål trots stora ansträngningar. Mot den bakgrunden har vi nu beslutat att inleda förhandlingar om avveckling av sågverket steg för steg under 2016, säger Håkan Svensson, affärsområdeschef för Södra Wood.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067